Zoals iedereen volgen wij als organisatie van AMvrouwen de situatie op de voet en informeren we je als er ontwikkelingen zijn ten aanzien van het evenement. Volg hier de live blog vanuit GGD >>> 

Op dit moment is er nog geen verhoogde alarmfase in ons land en geldt er geen verbod op (grootschalige) evenementen in de regio Noord-Holland. Dit wil dus zeggen dat gevallen van overmacht op dit moment niet ingeroepen kunnen worden bij een eventuele annulering van het evenement. Graag geven wij onderstaande informatie (afkomstig van de GGD). 


Wat is er aan de hand?
Misschien kom jij of iemand uit jouw omgeving terug uit een land of een gebied waar het coronavirus heerst. Iedereen kan gewoon weer naar de (kinder)opvang, school of werk, evenementen als zij niet ziek zijn.

Mag dat?
Ja, dat mag. Als je niet ziek bent, ben je geen risico voor je omgeving. Je kunt dus gewoon naar de (kinder)opvang, school of werk gaan. Dit is Nederlands beleid. Er is op dit moment geen reden om evenementen te vermijden of af te lasten. 

Wat als je ziek wordt?
Als je koorts, hoest- of benauwdheidsklachten hebt, mag je niet naar de (kinder)opvang, school, werk of evenementen. Je moet dan bellen met de huisarts. De huisarts kijkt wat er gedaan moet worden.

Wat kun je zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand en hoesthygiëne. Zo voorkom je allerlei ziektes. Dit doe je door:
• handen wassen met zeep
• niezen/hoesten in de elleboog
• papieren zakdoekjes te gebruiken


Daarnaast verzoeken wij je om tijdens AMvrouwen elkaar geen hand te geven! 


Heb je vragen?
Kijk dan op de site van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus