Workshop - Op jouw succes! 

Welk succes heb jij dit jaar al gevierd?

In de workshop OP JOUW SUCCES! neemt Annemarijke van Etten je mee in het vieren van de echte successen! Wanneer je iets doet wat je oprecht spannend vindt of waarbij je het risico loopt je baan kwijt te raken en het dan tóch doet, omdat je intuïtie je vertelt dat je die stap moet nemen om gewenst resultaat te bereiken… dan heb je een succes te vieren.

Annemarijke van Etten (1974) is een ervaren interimmanager. Ze heeft oog voor mens en resultaat en is sterk voorstander van een eerlijke en transparante manier van leidinggeven. Er zijn legio momenten te bedenken die de een wel spannend vindt en de ander niet. Bijvoorbeeld:

1. Iemand aanspreken op zijn/haar gedrag

2. Onderhandelen over je salaris of volgende stap

3. Back-up geven aan een collega

4. Direct reageren wanneer iemand een standpunt inneemt wat niet de jouwe is.

 

Annemarijke stelt zichzelf drie vragen wanneer ze iets doet wat ze eigenlijk spannend vindt:

1. Luister ik nu naar mijn intuïtie of naar mijn emotie?

2. Wat gebeurt er als ik nu niet doorpak?

3. Als ik nu wel doorpak, wat is het belang erachter?

Met verhalen uit de praktijk is dit een interactieve workshop waarbij Annemarijke je meeneemt naar frequent(er) gebruik van je eigen intuïtie, anderen successen gunnen en het samen vieren van die successen!

Workshop - De kracht van communicatie 

Marit van Dijk is Life Coach. Ze ontrafelt op een originele manier het geheim van goede communicatie.

Praten kunnen we allemaal, maar een boodschap helder overbrengen en gehoord worden is een kunst op zich. Daarbij zijn humor, zelfreflectie en relativering onontbeerlijke ingrediënten, evenals een vleugje wijsheid. Goed communiceren blijkt verrassend simpel, dat zul je ervaren als je door Marit meegenomen wordt naar twee bijzondere ‘winkels’. Wie de methode toepast gaat direct ervaren dat het werkt, zowel op het gebied van werk als in de relationele sfeer.

Workshop - Je brein aan het werk (aangeboden door Achmea)

Als je weet hoe je brein werkt, word je slimmer en bereik je meer. In je werk, in je leven…

Hoe werkt het menselijke brein en wat betekent dat voor het managen van teams en jezelf als leider? Wat kun je doen om jezelf en je team slimmer te maken? Vanuit de neurowetenschappen komen we steeds meer te weten over de werking van het brein. Of beter gezegd, onze breinen.

Drie hersenfuncties zijn van belang voor het werkende brein: de cognitieve (de opeenhoping van kennis); de reflectieve (het vermogen om die kennis te analyseren) en de affectieve functie (hoe we emotioneel reageren). Hoe beter je weet hoe die functies werken en hoe ze kunnen verschillen, hoe makkelijker je weet wat je kunt doen om jezelf en je team beter te laten werken. Zijn er verschillen in het brein tussen mannen en vrouwen? En wat is het effect van onze 24/7 'always-on' economie op ons brein? Het brein is constant in ontwikkeling.

Elke dag verfijnen we onze hersenen. We ontwikkelen die delen die we nuttig vinden en maken nieuwe verbindingen. We vergeten dingen die we niet belangrijk vinden en laten die verbindingen doodgaan. Zo gaan we om met veranderende situaties. Hoe denken we over omgaan met veranderingen vanuit het brein, kun je invloed uit oefenen en welke mindset heb je dan nodig?

Carina Pot-Spies en Berlinda Dijkma werken bij Achmea en delen hun kijk op ontwikkeling: "Iedereen moet weten hoe zijn brein werkt. Dat geeft letterlijk ongekende mogelijkheden." Zij adviseren management en directie over leiderschap en diversiteit. De laatste jaren hebben zij zich verdiept in het brein en de inzichten vanuit de neurowetenschappen voor management en organisatie. Hun ervaring en inzichten delen ze graag.