Sessies

Nicole Edelenbos
Plenair
15:00 - 15:05

Opening door de hoofdredacteur Jannie Benedictus

Op de 2018-editie van am:vrouwen staat leiderschap, management en hiërarchie centraal. Jannie Benedictus verzorgt de aftrap!

LinkedIn

Jannie Benedictus

Jannie Benedictus (1976) is sinds 1 maart 2017 hoofdredacteur van am:. Zij werkt sinds 2011 bij het Verzekeringsblad en (later) am. Daarvoor was zij acht jaar lang journalist en eindredacteur aan de Universiteit Twente. Ze studeerde rechten in Amsterdam en journalistiek in Zwolle. In 2013 nam zij het initiatief voor de top vijftig van vrouwen in verzekeringen.

Plenair
15:05 - 15:20

Dorothee van Vredenburch

Welkom door Dorothee van Vredenburch van Nationale-Nederlanden.

LinkedIn

Dorothee van Vredenburch

Dorothee van Vredenburch is lid van de Management Board van NN Group, in Nederland bekend onder de naam Nationale-Nederlanden en daarnaast Voorzitter van de Raad van Commissarissen van NN Leven en van Delta Lloyd Leven en lid van de Raad van Commissarissen van BeFrank. Zij is onder andere verantwoordelijk voor Human Resources en Corporate Relations en Facility Management. Dorothee heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële sector. Ze startte haar loopbaan in 1987 als beleggingsanalist bij Amro International Securities, en vervulde daarna eenzelfde rol bij SBC en Carnegie in London. In 1992 richtte zij First Financial Communications B.V. op, een financieel communicatie-advies bureau, dat in 2001 onderdeel werd van de internationale marketing en communicatie groep Incepta, inmiddels Huntsworth. In 2007 richtte zij de RedZebra Group op, een in Nederland gevestigd adviesbureau dat organisaties helpt bij het verbinden van ‘purpose, people en performance’ – haar persoonlijke mantra. In 2009 trad Dorothee in dienst bij NN, destijds nog onderdeel van ING.

Plenair
15:20 - 15:50

Kan de 'vrouwenzaak' de millennial nog wat schelen?

Merriam-Webster heeft 'feminisme' uitgeroepen tot het woord van het jaar 2017. Geen verrassing nu de traditionele man-vrouwverhouding in de media fel wordt bediscussieerd, genderdefinities lijken te vervagen en hashtags de wereld op haar kop zetten. Wat verandert er voor vrouwen en mannen? Wat betekent het voor hun gedrag? En hoe kijkt de millennial-vrouw naar deze ontwikkeling? Sociaal wetenschapper Tessa van Asselt deelt de laatste inzichten en laat zien wat deze betekenen voor de praktijk.

LinkedIn

Tessa van Asselt

Tessa van Asselt werkt als keynote spreker en doceert op onder andere Universiteit Utrecht. Met een achtergrond in de sociale wetenschappen en masters in Jeugdstudies en Creative Development heeft ze zich gespecialiseerd in Millennials, digitalisering en gamification. Tessa van Asselt - zelf ook Millennial - houdt zich als sociaal-cultureel onderzoeker bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan op het gedrag van mensen. Hoe reageren mensen op de crisis? Wat willen de jongeren-generaties nu echt? En wat betekent de digitale revolutie voor privacy?

Plenair
15:50 - 16:15

Ontmanagen voor managers: Elke dag werken aan je eigen overbodigheid, waarom zou je dat willen?

De rol van de manager ligt onder vuur. In deze tijd van snelle veranderingen lijkt de traditionele rol van de leidinggevende niet meer zo goed te werken. In een levendige lezing laat Thom Verheggen ons zien en voelen welke patronen we onszelf in organisaties hebben aangeleerd en waarom we daarmee precies niet meer bereiken wat we willen. Maar wat werkt dan wel? Thom gebruikt zijn eigen ervaringen en die van andere organisaties als spiegel. Pijnlijk herkenbaar, én inspirerend.

LinkedIn

Thom Verheggen

Thom Verheggen is auteur van het boek ‘Ontmanagen voor managers, elke dag werken aan je eigen overbodigheid’. Na 20 jaar leidinggeven ontdekte Thom in een bijzonder project dat hij met minder managen veel meer voor elkaar kreeg. Zijn zoektocht en ontdekkingen naar zijn eigen rol én hoe dat werkte bij tal van de andere organisaties beschreef hij in zijn boek. Tegenwoordig helpt hij als ‘De Ontmanager’ tal van organisaties om met minder managen meer voor elkaar te krijgen, met iedereen in de beste versie van zichzelf. Zie www.deontmanager.nl.

Plenair
16:30 - 16:50

Presentatie van de am:top-50 powervrouwen in de verzekeringsbranche

Wie zijn de nieuwe binnenkomers? Welke stijgers en dalers kunnen we noteren? Welke vrouwen verdwenen uit de lijst om iets anders te gaan doen?

Manon Vonk

Manon is social media expert en kenner van de verzekeringsbranche. Na 12 jaar als journalist voor am: te hebben gewerkt, is zij in 2010 voor haar zelf begonnen. Sindsdien heeft Manon talloze ondernemers op weg geholpen met de zakelijke inzet van social media. Manon richt zich specifiek op ondernemers in de verzekeringsbranche, verzorgt strategiesessies bij assurantieadvieskantoren en geeft workshops op het gebied van social media.

Plenair
16:50 - 17:30

Excelleren in vrouwelijk leiderschap

Tijdens haar carrière merkte Nicole Edelenbos dat er naar vrouwen op een andere manier wordt gekeken. Vrouwelijke eigenschappen, die op zich waardevol zijn, worden minder gewaardeerd dan mannelijke eigenschappen. ‘En dat terwijl vrouwen zó veel meer in zich hebben dan ze nu meestal kunnen laten zien. Ik ben met Future Female Leaders gestart, omdat ik merkte dat er vrouwen ‘afvielen’ die potentie en ambitie hadden om de top te bereiken. Ik heb in mijn carrière in behoorlijk masculiene sectoren gewerkt: verzekeringen, vastgoed en voetbal. Ik heb me aanvankelijk niet afgevraagd of het bijzonder was om als vrouw in deze omgevingen carrière te maken. Dat besef is pas later gekomen, toen ik merkte dat veel vrouwen besloten ermee op te houden die wel potentie en ambitie hadden de top te bereiken.’ 
Edelenbos zal haar publiek uitleggen hoe je kunt excelleren in vrouwelijk leiderschap en daarbij putten uit haar eigen ervaringen.

Nicole Edelenbos LinkedIn

Nicole Edelenbos

Nicole Edelenbos studeerde rechten in Rotterdam en werkte daarna als bedrijfsjurist en advocaat. Haar carrière bracht haar vervolgens in het betaald voetbal, onder meer als directeur van Feyenoord en NEC. Ze was negen jaar lang partner bij BoerCroon Strategy and Management Group. In 2014 startte ze haar eigen bureau Edelenbos Executive Partners. In 2015 richtte ze Future Female Leaders op. Ook is ze voorzitter van de RVC Coöperatie Eredivisie Vrouwen. Ze doceert in de Nijenrode reeks vrouwelijk leiderschap.

Organisatie

Partners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.